Historik

Wiig DATA:s historia.

Wiig DATA AB startade sin verksamhet redan 1983. I stort kan vi säga att vi sedan dess arbetat efter samma affärsidé: Försäljning av kompletta affärssystem med totalansvar.

De datorer vi erbjöd på den tiden var Luxors ABC 80 och ABC 800 som sedan länge förpassats till museernas värld. Den administrativa programvaran hette Administration I och uppföljaren hette fantasifullt nog Administration II som snabbt blev marknadsledande inom sitt segment. Dessa program utvecklades av Unikum AB som idag är det företag som utvecklar och marknadsför Pyramid.

Fröet till dagens Pyramid kom redan 1987 (Wiig DATA levererade till kund nr 3). Idag har Pyramid utvecklats till ett komplett affärssystem för de flesta branscher och har levererats till över 7000 kunder varav Wiig DATA, som är Unikums största återförsäljare, stått för drygt 10% .

Våra mer än 30 år i branschen har gett oss en gedigen erfarenhet av installationer inom de flesta olika verksamhetsområden. Vi vet att ingen installation är den andra lik, och att kraven på oss som partner alltid är höga.

Intresserad?

Vill du veta mer?

Fyll i dina personuppgifter så kontaktar vi dig.
Hej, jag heter Tomas och hjälper till med support, sälj och IT-arkitektur av tekniska lösningar.
Ring gärna mig (08-514 849 50) om du har frågor eller funderingar om något - eller klicka här - så hjälper jag dig.